Ελληνική Πολιτιστική Eβδομάδα στο δήμο Saint-Gilles των Βρυξελλών

Ελληνική Πολιτιστική Eβδομάδα στο δήμο Saint-Gilles των Βρυξελλών

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500195678

Ελληνική Πολιτιστική Εβδομάδα διοργανώνει από τις 5 μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2018 ο δήμος Saint-Gilles, στις Βρυξέλλες με καλλιτεχνικές εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, χορευτικές παραστάσεις και αφιερώματα στην ελληνική λογοτεχνία και γαστρονομία.

Η Ελληνική Πολιτιστική Εβδομάδα του Saint-Gilles αποτελεί πρωτοβουλία του υπεύθυνου Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του δήμου, Κάρλο Λάικς, και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της πρέσβειρας της Ελλάδας στο Βέλγιο, Ελευθερίας Γαλαθιανάκη. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος των προσπαθειών για την προώθηση των διαπολιτισμικών ανταλλαγών, καθώς όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου «ένας πολιτισμός μπορεί να εμπλουτιστεί μόνο ερχόμενος σε επαφή με άλλους πολιτισμούς».

Το Saint-Gilles είναι μια μοντέρνα και πολυπολιτισμική περιοχή νότια του κέντρου των Βρυξελλών, όπου ακόμα και σήμερα φιλοξενείται μεγάλος αριθμός κατοίκων ελληνικής καταγωγής αλλά και ελληνικών ενώσεων συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Κοινότητας. Γι΄ αυτό και σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποφασίστηκε να τιμηθεί η χώρα, «λίκνο της δημοκρατίας, των οποίων ο αρχαίος και σημερινός πολιτιστικός πλούτος είναι σημαντικός».

«Η κοινότητα των Ελλήνων στις Βρυξέλλες χαρακτηρίζεται από την ένταξή της και την ενεργό συμμετοχή της στην τοπική κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ζωή, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη διατήρηση των ελληνικών πολιτιστικών παραδόσεων και τη μετάδοσή τους στις νεότερες γενιές», επισημαίνει η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι πλούσιο και συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων έκθεση ζωγραφικής των εικαστικών Γιάννη Αδαμάκη και Χρήστου Κεχαγιόγλου, προβολή της ταινίας «Πολίτικη Κουζίνα», συναυλία κλασικής μουσικής από τον Πέτρο Μπούρα και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Ελληνικό Κέντρο Βρυξελλών.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ